Ποιοι Είμαστε

logo_eteriaΣτα εκπαιδευτικά προγράμματα εφαρμόζονται τεχνικές υποστήριξης όπως η συζήτηση, η ενθάρρυνση, η επιβράβευση. Αξιοποιούνται ως εκφραστικά μέσα το παιχνίδι, η ζωγραφική, το παραμύθι, ο μύθος, τα παιχνίδια ρόλων, το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο, η δραματοποίηση, η κίνηση, η μουσική και ο χορός.

Ένα πρωτότυπο και μοναδικά πολυδιάστατο υλικό ζωντανεύει την παρουσίαση και καλεί τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, έκφρασης, ανακάλυψης και φαντασίας.

Απομιμήσεις αρχαίων παιχνιδιών, σύγχρονα παιχνίδια που θυμίζουν τα παλιά, αρχαίοι χάρτες, τριήρεις, ήρωες και μυθολογικοί θεοί, πίνακες ζωγραφικής, το ζάρι και ο κύκλος των συναισθημάτων αποτελούν τα διαδραστικά θεματικά αντικείμενα των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων.

Τα θέματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποτελούν ταυτόχρονα αφόρμηση για την ανάπτυξη και επεξεργασία τομέων γνωστικών περιοχών, όπως Επιστήμη και Τεχνολογία, Μελέτη Περιβάλλοντος και Γεωγραφία, Μαθηματικά, Τέχνη, Αγωγή Υγείας, Γλώσσα και Έκφραση.

Στο τέλος των προγραμμάτων δίνονται διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και αναμνηστικές κατασκευές σε όσα έχουν συμμετάσχει στο αντίστοιχο εικαστικό εργαστήρι.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους στο χώρο του σχολείου σας.